Cristian Bulat , la ai săi doar 24 de ani administrează o mică fermă de vaci îmbinînd activitatea sa cu studiile, fiind student la două facultăți. Este sociabil, activ și apt de a cunoște, participă la toate seminarele de informare și instruire a Fermierului organizate de A. O ” Asociația Fermierilor – Producători de Lapte” și de Autorități.

Cristian Bulat a inițializat ferma acum 2 ani și acum o administrează de minune.
Tînărul a cîştigat un grant, a făcut un credit bancar şi a reuşit să ridice o fermă modernă, care are acum 30 de vaci .
Principalul scop care l-a determinat să înființeze o fermă a fost faptul de al opri pe tatăl acasă, pentru anu pleca peste hotare.
Acum fiecare membru al familiei are rolul său în fermă.
Tatăl e responsabil de furajul vitelor, mama de colectarea și predarea laptelui, calculează grăsimea acestuia și îl predă.
Văcuţele oferă zilnic cîte 250 de litri de lapte care e cumpărat de o fabrică din Soroca. Pentru un litru, familia este răsplătită cu cinci lei. Cristian are mare grijă la calitatea produsului pe care-l vinde.

Tînărul are scopuri bine stabilite pentru viitor: Visul meu este să ajung la 50 de capete mulgătoare, să pot eu cu familia să o gestionez. Să lucrez acasă la mine, să fiu lîngă mama şi lîngă tata, lînga neamuri. Sa fiu stăpîn la mine în ţară, să nu fiu robul altcuiva.

SUCCESE MARI ÎN CONTINUARE, CRISTIAN!

Leave a Reply