În perioada 16 – 19 octombrie 2019, membrii ai Asociației Fermierilor-Producători de Lapte (AFPL), cu suportul UCIP IFAD, au participat la principalul eveniment al anului pentru complexul agroindustrial din Republica Moldova, la expoziția-târg FARMER, ediția a XXII-a.
Evenimentul este destinat dezvoltării agriculturii din Moldova, promovării produselor autohtone și străine, misiunea căreia este avansarea gradului de competitivitate al sectorului agricol din Moldova și stabilirea contactelor cu potențiali parteneri locali și străini.
La aceasta ediție, expoziția de taurine a demonstrat receptivitatea la asemenea acțiuni specifice a crescătorilor de animale, deoarece, comparativ cu edițiile precedente, în anul curent am expus rase noi de animale, și anume „bivolul românesc” . Acest lucru se datorează faptului că, în cadrul acestei expoziții – cuprinse în programul de activitate, se promovează grupurile de producători fiind membrii AFPL, avantajele utilizării însămânțărilor artificiale pentru ameliorarea șeptelurilor, în vederea creșterii producției de lapte, care generează venituri mai mari crescătorilor cu cheltuieli de producție reduse.
Vizitatorii au avut posibilitatea să se informeze despre procesele de creștere a vacilor, rase noi din import și de producere a laptelui autohton. Nu au rămas fără atenție nici copiii. Organizatorii din cadrul AFPL, au improvizat un teren de joacă pentru copii. Aceștia au avut parte si de un program distractiv și au interacționat cu animalele expuse.
De menționat este faptul că, membrii AFPL, care au participat la expoziție, au fost premiați de către organizatori, cu diplome de apreciere.
Succesul expoziției de taurine, s-a datorat bunei colaborări între Asociațiia Fermierilor-Producători de Lapte și Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD în Republica Moldova.

Interacțiune cu copii

Leave a Reply