Cu suportul financiar A.O. Procooperare Regională, A.O. Asociatia Fermierilor Producatori de Lapte la marti, 5 martie, a reușit să reunească producătorii din teritoriu a subsectorului lapte în or. Bălți la un seminar consultativ informațional: ”Managementul financiar al întreprinderilor agricole. Prezentarea programelor de finanțare MAC-P și IFAD”.

Drept invitați au fost reprezentanți ai unității MAC-P și IFAD cu informații utile în implementarea programelor de granduri și  expertul în contabilitate D-na Elena Iavorscaia.

Efim Lupanciuc ,

consultant în cadrul  Proiectului Agricultura Competitivă

A informat fermierilor obiectivele specifice a liniei de granturi investiționale competitive , tipurile de investiții eligibile și procedura de accesare a granturilor investiționale în cadrul acestui proiect. Fermierii au rămas cointeresați de aceste oportunități și au invitat experții Mac-P în teritoriu la ferme pentru a discuta detaliat posibilitățile de implementare.

Dna Elena Iavorscaia, expert în contabilitate,

 a venit cu informații interactive privind aspectele contabile și fiscale în sectorul agrar. Fermierii au fost cointeresați despre procedurile contabile și alte aspecte procedurale ale managementului fiscal în cadrul Gospodăriilor Țărănești și Societăților cu Răspundere Limitată.

Reprezentanții UCIP-IFAD:

  • Natalia Manea – Specialist Dezvoltare Produse Financiare
  • Marcela Vatamaniuc – Specialist în Rezilierea Climatică
  • Ghenadie Sandu – Coordonator Dezvoltarea Lanțurilor Valorice

Au prezentat programele de Reziliență Rurală ( IFAD VII) pentru sporirea rezilienței la schimbările climatice  prin investiții productive în infrastructura rurală și sistemele agricole. Mulți din fermieri deja  au beneficiat de granduri din partea acestei unități și au intenția de a mai apela la suportul oferit de UCIP-IFAD.

Aducem Mulțumiri partenerului nostru  A.O Pro Cooperare Regională pentru suportul financiar a organizării acestui eveniment și nu în ultimul rînd invitaților noștri care au acceptat interacțiunea cu producătorii a subsectorului Lapte și au oferit sprijinul în consultanță.

Leave a Reply